Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση-Καταγγελία για τα γεγονότα του Σαββάτου 18/2/2012

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 18/2/2012 κατά τη διάρκεια του πάρτυ που διοργανώθηκε από τα σχήματα των Ε.Α.Α.Κ. Ιωαννίνων, σύντροφοι και συντρόφισσές μας δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων. Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν δημιουργήσει αντίστοιχα προβλήματα σε προηγούμενες κινηματικές διαδικασίες με τραμπούκικες μεθόδους και σεξιστικές εκφράσεις. Χαρακτηριστική ήταν η κίνησή τους στο πάρτυ των καταλήψεων της Φυσικομαθηματικής Σχολής τον Σεπτέμβρη του 2011, όπου προξένησαν ζημιές στο κυλικείο και σε άλλους χώρους της σχολής.
Θεωρούμε ότι τέτοιες κινήσεις μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου αυτό δέχεται επίθεση μέσα από τον νόμο Διαμαντοπούλου, λειτουργούν υπονομευτικά για το κίνημα.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου οι εργαζόμενοι και η νεολαία δέχονται συνολικά την πιο βάρβαρη επίθεση από τις πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε άσκοπο να αναλωθούμε σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, καθώς έχουμε να δώσουμε μάχες που θα κρίνουν το παρόν και το μέλλον μας.
Παρόλα αυτά δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές, ειδικά όταν στρέφονται ενάντια σε δυνάμεις του κινήματος, και αυτές θα απαντηθούν και θα απομονωθούν με κάθε τρόπο.
Σαν Ε.Α.Α.Κ. καλούμε κάθε συλλογικό, πολιτικό και κοινωνικό φορέα της πόλης να απομονώσει τη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων από κάθε συλλογική και κινηματική διαδικασία. Επίσης δηλώνουμε ότι θα σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι σε οποιαδήποτε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα έρθει αντιμέτωπη με παρόμοιες επιθέσεις.

Ε.Α.Α.Κ. / σχήματα Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου