Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα στην εξ'αναβολής Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 9/3

   Αυτή τη στιγμή, μετά και την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standar & Poors,  βρισκόμαστε πλέον σε καθεστώς ‘επιλεκτικής χρεωκοπίας’. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την πορεία της χώρας και ότι με το προχώρημα της συμφωνίας για το PSI θα λυθούν σταδιακά τα προβλήματα αξιοπιστίας προς της αγορές και θα οδηγηθούμε σε ανάκαμψη.
   Είναι ξεκάθαρο πως η χούντα κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.  δεν έχει καμία ανησυχία για την πορεία του λαού. Όλοι μας έχουμε πλέον αντιληφθεί, όταν και οι ίδιοι αναφέρουν πως το Μνημόνιο Ι έχει αποτύχει, ότι τα νέα μέτρα που απορρέουν από την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ και τους εφαρμοστικούς έρχονται για να καταδικάσουν το λαό σε μεγαλύτερη εξαθλίωση σε κάθε επίπεδο της ζωής του.
   Απέναντι στην κατάσταση όμως αυτή ο λαός δίνει καθημερινά μάχες για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες του στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και εν τέλει στους δρόμους, προτάσσοντας όρους αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, όπως φάνηκε και από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

   Στα πλαίσια αυτά γίνεται η αυταρχική προσπάθεια εφαρμογής του νόμου πλαισίου στα πανεπιστήμια, μέσα από τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης. Μετά το μλποκάρισμα αυτών σε μια σειρά ιδρυμάτων πανελλαδικά, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν προγραμματιστεί για ητν Τετάρτη 14 Μάρτη.  Αυτά θα έχουν την κεντρική διαχείριση όσον αφορά τoν προσανατολισμό προγραμμάτων σπουδών και  πτυχίων, ανεύρεσης κονδυλίων για χρηματοδότηση, θα συμμετέχουν εξωπανεπιστημιακοί, ενώ περιορίζουν σε συντριπτικό βαθμό την έννοια του συνδικαλισμού και της παρέμβασης συλλόγων φοιτητών και εργαζομένων του πανεπιστημίου.
   Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας στέλνει εγκυκλίους ώστε με το νέο εξάμηνο να δοθεί ένας μόνο τόμος από κάθε σύγγραμμα για κάθε μάθημα, κάτι που είχε δρομολογηθεί συστηματικά με την έναρξη του συστήματος διανομής του Εύδοξου, ενώ κάνουν λόγο για κατάργηση των πτυχιακών εξεταστικών!
   Ταυτόχρονα θεωρούμε πως μετά από φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην τελευταία εξεταστική με μαζικά κοψίματα και περίεργα θέματα να οργανωθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας μέσα από την Γενική Συνέλευση ή των επιμέρους ετών, ώστε να απαιτήσουμε την επανεξέταση των μαθημάτων που έχει κοπεί το 70% των φοιτητών που έδωσαν. 
   Σ' αυτό το φόντο γίνεται και η Σύνοδος Πρυτάνεων στις 9-10 Μάρτη στα Γιάννενα και χρειάζεται να είμαστε εκεί για να μεταφέρουμε την τοποθέτηση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νόμο-έκτρωμα μαζί με τους υπόλοιπους συλλογικούς φορείς του πανεπιστήμιου.

ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ
 ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 11: 30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου