Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Βάλτε φωτιά, κάψτε καλά...

Τις τελευταίες μέρες έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά με καμμένα πανό σχημάτων και παρατάξεων εντός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η αρχή έγινε την περασμένη Τρίτη 15/5 το βράδυ όταν κάηκε το πανό του σχήματος Manifesto-E.A.A.K. και της ΔΑΠ στη σχολή του Φ.Π.Ψ.

Το ίδιο συνέβη και μέσα στο σαββατοκύριακο στο πανό του ΜΙΚΡΟΒΙΟΥ που είχαμε κρεμάσει για τις φοιτητικές εκλογές. Λόγω του μεγέθους τόσου αυτού, όσο και των υπολοίπων πανό, αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάστηκε πολύς κόπος και ενέργεια για να καούν ολοσχερώς, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί απλώς με έναν αναπτήρα...

Το παράξενο ήταν πως κάτω από την θέση που υπήρχε το πανό του ΜΙΚΡΟΒΙΟΥ είναι γραμμένο με κόκκινα γράμματα "ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ". Θεωρούμε πως η πράξη αυτή δεν έχει γίνει από κανέναν συναγωνιστή του ΚΚΕ, της ΚΝΕ ή του ΜΑΣ, αλλά γράφτηκε μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Είναι τελείως διαφορετικό να ασκείς κριτική προς άλλες δυνάμεις με το να προβαίνεις σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Καταγγέλουμε τις παραπάνω πράξεις και πιστεύουμε ότι είναι αποπροσανατολιστικές για το κίνημα, καθώς στοχεύουν στη δημιουργία "πολεμικού κλίματος" μεταξύ αριστερών δυνάμεων. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι η περίοδος που επιλέχθηκε να γίνουν τα περιστατικά αυτά, καθώς την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές, και έρχονται για να οξύνουν το κλίμα της γενικευμένης επίθεσης  που συντελείται το τελευταίο διάστημα προς την αριστερά συνολικά.

ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου