Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΧΥΤΗΡΙΟ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ


Εικόνες από μαύρες εποχές,  εποχές όπου οι έννοιες τις δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης δεν υπήρχαν ούτε καν στο λεξικό, εκτυλίχθηκαν χθές το βράδυ έξω από το θέατρο "ΧΥΤΗΡΙΟ". Πλήθος δήθεν θιγμένων  ατόμων συγκεντρώθηκαν διεκδικώντας να μην πραγματοποιηθεί η παράσταση Corpus Christi, σκίζοντας αφίσες και πετώντας γιαούρτια εναντίον των ηθοποιών που είχαν εγκλωβιστεί  εντός του θεάτρου.
Παρακινητές όλου αυτού ήταν (ποιοι άλλοι;;;) μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι για ακόμη μια φορά έδειξαν ότι λειτουργούν ως κράτος εν κράτει διότι σε όλο το διάστημα των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν απλοί παρακολουθητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  αυτού ήταν η κίνηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά να απελευθερώσει προσαχθέντα μέσα από την κλούβα χωρίς καμία απολύτως αντίδραση από την πλευρά της αστυνομίας εκείνη την στιγμή. (Τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του βουλευτή). Ταυτόχρονα, άτομο που  κατέφθασε στο σημείο για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις ξυλοκοπήθηκε άγρια από χρυσαυγίτες και πάλι καμία κίνηση δεν έγινε από πλευράς αστυνομίας και των υπόλοιπων συγκεντρωμένων!
Εικόνες ντροπής, εικόνες που δεν αντιστοιχούν σε έναν λαό που πάρα πολλές φορές έχει παλέψει, έχει αγωνιστεί και έχει χύσει αίμα διεκδικώντας τα  δικαιώματα του, διεκδικώντας την ελευθερία του, διεκδικώντας να έχει τελικά την δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα.
Εικόνες που ως μοναδικό στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο στρέφοντας τον έναν ενάντια στον άλλον σε μια  προσπάθεια να ξεχαστεί  το ποιος πραγματικά ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση.
Όλοι στις 18:00 έξω από το το Θέατρο Χυτήριο να προστατέψουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και να μην αφήσουμε το φασισμό να μας φιμώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου