Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Τμήμα την Δευτέρα 11/2

  Τη Δευτέρα 11/2 στις 18:00 έχει καλεστεί Γενική Συνέλευση Τμήματος (στην αίθουσα της Συγκλήτου, 2ος όροφος Μεταβατικού κτηρίου) όπου θα συζητηθεί και το σχέδιο "Αθηνά", που κατατέθηκε τις προηγούμενες μέρες για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  Αυτό σε πρώτη φάση φαίνεται ότι δεν "αγγίζει" το Β.Ε.Τ. και συνεχίζει να υπάγεται στη σχολή 'Επιστημών και Τεχνολογίας μαζί με το Μ.Ε.Υ.. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει η κατάσταση αυτή και το επόμενο διάστημα κι ότι γενικά δεν αφορά κι εμάς το σχέδιο "Αθηνά". Αρκεί να σκεφτούμε πως αυτό είναι το αρχικό νομοσχέδιο και ότι δεν επιχειρείται μόνο ένας 'γεωγραφικός ανασχεδιασμός', αλλά το Υπουργείο έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα διαρθρώνονται τα τμήματα και οι σχολές από δω και πέρα. Οι σχολές θα είναι πλέον υπεύθυνες για το πρόγραμμα σπουδών όλων των τμημάτων που θα υπάγονται σ' αυτή, ενώ με τη δυνατότητα να επιλέγονται μαθήματα απ' όλα τα τμήματα, διαφορετικά ενδεχομένως για κάθε φοιτητή, θα διαμορφώνεται ατομικό πρόγραμμα σπουδών για τον κάθε ένα. Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο γνωστικό αντικείμενο, το πτυχίο και τα επαγγελματικά δικαιώματα κάθε σχολής, τα οποία θα συμπιέζονται κάθε φορά προς τα κάτω, στα πλαίσια της διάλυσης κάθε συλλογικού κεκτημένου μαζί με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 
  Για τον λόγο αυτό καλούμε το φοιτητικό σύλλογο σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα στο Τμήμα προκειμένου να τοποθετηθεί ο ίδιος για τις σπουδές του βάσει των αγωνιστικών αποφάσεων του προηγούμενου διαστήματος και των αναγκών του.
 -Απαιτούμε ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο μαζί με όλα τα επαγγελματικά κι εργασιακά δικαιώματα σ' αυτό. 
 -Όχι στην εντατικοποίηση του προγράμματος σπουδών, τις εξειδικεύσεις και τις διασπάσεις.
  -Διεκδικούμε ενιαίο πτυχίο βιολόγου και ένταξη στη Σχολή Θετικών Επιστημών.
  -Όχι στις συγχωνεύσεις και το σχέδιο "Αθηνά".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου