Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μέρες χούντας στην Ιερισσό

Αν και τσικνοπέμπτη σήμερα, οι μάσκες έπεσαν. Όσο κι αν μερικοί δεν θέλουν ακόμα να το παραδεχτούν, ζούμε κυριολεκτικά μέρες χούντας. Αρκεί να δει κανείς τι συμβαίνει όλο το τελευταίο διάστημα στις Σκουριές Χαλκιδικής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σημερινά γεγονότα στην Ιερισσό. (Δείτε εδώ όλο το χρονικό).
Δεκάδες διμοιρίες εισέβαλαν στο χωριό και έκαναν ρίψη δακρυγόνων, ακόμα και μέσα σε σχολείο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μαθητές να μην μπορούν να ανασάνουν και να πάθουν κρίσεις πανικού, ενώ ένα βρέφος 10 μηνών νοσηλεύεται με αναπνευστικά και στομαχικά προβλήματα! Οι κάτοικοι το μόνο που κάνουν είναι να υπερασπίζονται το μέρος που ζουν ενάντια στα συμφέροντα της Καναδικής πολυεθνικής El Dorado Gold που θέλει να εξορύξει χρυσό από την περιοχή, αλλά δέχονται συνεχώς επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις! (Μπορείτε να δείτε και την Έκθεση της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ για το χρυσό της Χαλκιδικής που εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους είναι καταστροφική για το περιβάλλον μία τέτοια ενέργεια). 
Η κυβέρνηση, αφού έχει ξεπουλήσει ένα δάσος, δεν διστάζει να δείξει το πιο σκληρό και αυταρχικό της πρόσωπο στον όνομα της "ανάπτυξης" και της "επένδυσης", σπέρνοντας καθημερινά τον τρόμο. Σήμερα μόνο έγιναν έξι προσαγωγές κατοίκων μέσα από τα σπίτια τους από δυνάμεις των ΕΚΑΜ! Τις προηγούμενες ημέρες γινόταν συνεχώς πολύωρες προσαγωγές και ανακρίσεις, ακόμα και ανηλίκων, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού και καταστρατήγηση κάθε συνταγματικού δικαιώματος και δημοκρατικής ελευθερίας. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και αρκετό καιρό δίνουν έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στην καταστροφή της ζωής τους αλλά και το μέλλον του τόπου. Η έμπρακτη στήριξή μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Όλοι το Σάββατο 9 Μάρτη στην πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική που οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα στις 11:30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

[Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις εδώ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου