Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ψηφίσματα Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Β.Ε.Τ. Τετάρτη 12/6/2013

 1) ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

 Χθες η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε στην πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, πραξικοπηματική ενέργεια του οριστικού κλεισίματος της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Τηλεόρασης, προχωρώντας σε ένα ακόμα βήμα εκφασισμού της δημόσιας ζωής.
  Ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της τρόικας-ΕΕ-ΔΝΤ, αποφάσισε μέσα σε λίγες ώρες, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να προχωρήσει στην οριστική παύση της λειτουργίας με το κλείσιμο του προγράμματος χθες το βράδυ, τόσο της Δημόσιας Τηλεόρασης όσο και της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, φέρνοντας στις μνήμες του ελληνικού λαού τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του. Χωρίς ενδοιασμούς και επιστρατεύοντας επικοινωνιακά ψέματα περί "θυλάκων αδιαφάνειας και σπατάλης", πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και στερεί το δικαίωμα από όλη την ελληνική κοινωνία δημόσιας και αντικειμενικής διάχυσης της πληροφορίας και ενημέρωσης. Η φίμωση της ΕΡΤ, πέρα από το χτύπημα στο δικαίωμα της πληροφόρησης και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ανοίγει το δρόμο στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγχουν όλο και περισσότερο την διάχυση της πληροφορίας και να αυξήσουν τα κέρδη τους.
  Ως φοιτητές και πολύ περισσότερο ως αυριανοί εργαζόμενοι, πρέπει να καταγγείλουμε την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και κάθε άλλη προσπάθεια κλεισίματος οποιουδήποτε δημόσιου φορέα και οργανισμού που θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει στην ανεργία και άλλους εργαζόμενους, καθώς και να ξεπουλήσει δημόσια αγαθά. Οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, στηρίζοντάς τους σε κάθε μορφή κινητοποίησης από δω και πέρα, ξεκινώντας από σήμερα 12/6/2013 με την στήριξη της πορείας που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 από την Νομαρχία. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πρέπει να αποτελεί βήμα για την φωνή όλων των πολιτών και κάθε αγωνιζόμενου κομματιού της κοινωνίας.


2) ΨΗΦΙΣΜΑ: ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

  Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την οργάνωση των πολιτικών απογόνων του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών τους κατά τη φασιστική κατοχή. Είναι φασιστική οργάνωση και μαντρόσκυλο του συστήματος. Υμνεί και δοξάζει όλα τα δικτατορικά καθεστώτα που υπήρξαν στην Ελλάδα, όπως αυτό της δικτατορίας του Μεταξά (1936-1941) και της χούντας των συνταγματαρχών (1967-1974).
  Γι' αυτό ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει πανελλαδικό φεστιβάλ στις 3-4 Αυγούστου στην Καλαμάτα προς τιμήν του δικτάτορα του Ιωάννη Μεταξά, ενέργεια, κατάπτυστη την οποία καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα.
Οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή του Μεταξά είναι εκδηλώσεις τιμής προς ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και δικτατορικό καθεστώς:
  • που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας ενάντια στον λαό
  • φόβου και τρομοκρατίας που γέμισε τα ξερονήσια και τις φυλακές με Έλληνες αγωνιστές
  • που δεν είχε πρόβλημα να είναι και με τους Άγγλους ιμπεριαλιστές και να "ερωτοτροπεί"  με τα αντίστοιχα φασιστικά καθεστώτα της Γερμανίας και της Ιταλίας
  • που οργάνωσε τη φασιστική οργάνωση νεολαίας ΕΟΝ κατά τα πρότυπα και τα ιδεώδη της νεολαίας του Χίτλερ και των ναζί.
  Ο ίδιος ο Μεταξάς ανέφερε και σε ομιλίες του πως σκοπός της 4ης Αυγούστου ήταν "Η αδιαφανής φροντίς δια την στρέωσιν του αστικού καθεστώτος με όλας τας αναγκαίας θυσίας διά το σύνολον της κοινωνίας και ιδίως διά τας ενδεείς τάξεις".
  Τόσο "αντισυστημικός" λοιπόν ήταν ο Μεταξάς όσο και οι Χρυσαυγίτες απόγονοι που κάνουν φεστιβάλ γι' αυτόν. 
  Ο Ελληνικό λαός και η νεολαία ξέρει και δεν ξεχνά! Η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, γενικότερα η περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και όλη η Ελλάδα έχει υποστεί τα πάνδεινα από το φασισμό, με αμέτρητα παραδείγματα όπως: οι 30 εκτελεσμένοι στο ποτάμιο τον Ιούνιο του 1944 σε αντίποινα για τον θάνατο του Γεωργαλά που ήταν και ο θεωρητικός εγκέφαλος του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου (δικτατορία Μεταξά), οι αμέτρητες καταστροφές των χωριών που κάηκαν ως αντίποινα (Σκάλα, Αγ. Φλώρος). Εκατοντάδες τόποι μαρτυρίας στο όνομα της ιδεολογίας του φασισμού την οποία εκφράζουν και εκπροσωπούν οι Χρυσαυγίτες.
  Δε θα επιτρέψουμε να πραγματοποιήσουν καμία φιέστα στην πόλη της Καλαμάτας οι νοσταλγοί των χιτών και των δολοφόνων, των ταγματασφαλιτών του Μαγγανά, των νοσταλγών του Ντερτιλή, των θαυμαστών των φούρνων του Άουσβιτς, του Νταχάου και του Μπούχενβαλτ όπου καίγονταν χιλιάδες άνθρωποι για να γίνει σαπούνι το λιγοστό αίμα που τους είχε απομείνει από την πείνα και τα βασανιστήρια.
  Καλούμε το λαό και τη νεολαία να απομονώσει τα φασιστικά αυτά κατάλοιπα. Να ακυρώσει τις γιορτές μνήμης και υπεράσπισης του φασισμού.
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ματαιωθεί τώρα το φεστιβάλ των φασιστών.
  Καμία ανοχή στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. 


3) ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ

  Καταδικάζουμε την απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την οποία τιμωρούνται 2 φοιτητές του Τμήματος Φυσικής με επίπληξη και 9 φοιτητές με αναστολή εξαμήνου για τις κινητοποιήσεις του συλλόγου τον Οκτώβρη του 2011 ενάντια στην εκδικητική απόφαση του Τμήματος Φυσικής για απώλεια της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στον νόμο-πλαίσιο.
 Με την συγκεκριμένη απόφαση του πειθαρχικού, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ποινικοποίηση των αγώνων των φοιτητών. Η συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων, που προβλέπεται στο νόμο-πλαίσιο καθώς και στον πρότυπο γενικό εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των ΑΕΙ,  στρέφεται ενάντια στους αγώνες των φοιτητών και στοχεύει στην τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος.
  Η απόφαση αυτή έρχεται να υλοποιήσει στην πράξη το δόγμα «νόμος και τάξη» που επιτάσσει η συγκυβέρνηση. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής και την ποινικοποίηση των αγώνων. Αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, απαραίτητο συστατικό για να περάσει η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Έτσι και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πολιτική που μετατρέπει πλήρως τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε ανώνυμες εταιρίες και την παιδεία σε εμπόρευμα συμπληρώνεται με τον αυταρχισμό ενάντια σε όποιον σηκώσει κεφάλι.
Καλούμε τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, όλους τους φορείς του λαϊκού κινήματος να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της πρωτοφανούς απόφασης της κοσμητείας και να απαιτήσουν την ανάκληση της.
ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ


Τα πρακτικά του ΔΣ

 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου