Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Πέμπτης 26/9

Όλοι στους δρόμους!

Στα Γιάννενα τα "ραντεβού" των κινητοποιήσεων είναι τα εξής:
-Τρίτη 24/9: 10:30 Απεργιακή διαδήλωση από το Εργατικό Κέντρο 
                        17:30 Αντιφασιστική πορεία  από τη Νομαρχία
-Τετάρτη 25/9: 19:00 Πανεργατικό Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο από τη Νομαρχία


Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Φοιτητικού Συλλόγου του ΒΕΤ την Πέμπτη 26/9 και ώρα 13:00

με θέματα:

  • φασιστική δολοφονία Παύλου Φύσσα

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 18/9 η Χρυσή Αυγή έδειξε για άλλη μια φορά με τον πιο σκληρό τρόπο το αληθινό της πρόσωπο: είναι μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και δεν διστάζει να βάλει σ' εφαρμογή τα δολοφονικά της σχέδια κατόπιν εντολών, προκειμένου να κάμψει το λαϊκό κίνημα. Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν κινητοποιήσεις όπως αντιφασιστικές πορείες, μικροφωνικές και μοιράσματα πανελλαδικά. Το κίνημα θα δώσει την απάντηση που αρμόζει στη Χρυσή Αυγή αλλά και σε όποιον υιοθετεί κι εκφράζει φασιστικές λογικές: σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε χώρο εργασίας και γειτονιά δεν έχετε χώρο!

  • απεργιακές κινητοποιήσεις στο δημόσιο τομέα 

Για δεύτερη συνεχή εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ, κάτω υπό την πίεση πολλών σωματείων και ομοσπονδιών, προκήρυξε 48ωρη  απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα. Την Τετάρτη μάλιστα καλεί και σε Απεργιακή Αντιφασιστική Πορεία. Από τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας και τους γιατρούς μέχρι τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, ο αγώνας είναι κοινός ενάντια στις απολύσεις που επιτάσσει η Τρόικα και για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και παροχών και σε αυτή τη βάση πρέπει να συνεχιστεί και να αποκτήσει διευρυμένα χαρακτηριστικά πανεργατικού ξεσηκωμού. 

  • κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 

[Ευτυχώς που δεν έκαναν απεργία οι καθηγητές ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης πάνω στις πανελλαδικές και μπήκαν τα παιδιά μας στα πανεπιστήμια...που τα κλείνει η κυβέρνηση]

Λίγο-πολύ είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι τα πανεπιστήμια, ακόμα και τα μεγαλύτερα της χώρας, αδυνατούν να λειτουργήσουν και προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας κάθε διοικητικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό έρχεται σαν αποτέλεσμα της μεγάλης υποχρηματοδότησης που συντελείται πιο έντονα στην εποχή του μνημονίου, τις απολύσεις προσωπικού και του αυταρχικού μοντέλου διοίκησης που έχει επιβληθεί. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τους νόμους-πλαίσιο και το σχέδιο "Αθηνά" οδηγούν στο τσάκισμα πτυχίων, τις περικοπές στην φοιτητική μέριμνα (σίτιση-στέγαση-μεταφορά-συγγράμματα) με ταυτόχρονο "άνοιγμα" για την εισαγωγή διδάκτρων, την εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών, τις διαγραφές φοιτητών. Κόντρα στο πανεπιστήμιο που προσπαθούν να φτιάξουν σύμφωνα με τα πρότυπα της αγοράς απαντάμε με την υπεράσπιση στο ακέραιο του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου. 


Τώρα πια όλοι ξέρουμε: για να τους σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι πρέπει να αγωνιστούμε. Εμείς, όχι κάποιοι άλλοι στο όνομά μας. Εμείς, για τη ζωή μας και το μέλλον μας. Σήμερα, όχι αύριο. Δίπλα σε όσους και όσες αγωνίζονται για πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Και δεν θα επιτρέψουμε στα κυβερνητικά επιτελεία να στρέψουν τον ένα αγώνα ενάντια στον άλλον, να συκοφαντήσουν τις διεκδικήσεις και να δαιμονοποιήσουν τους διαφορετικούς κλάδους και χώρους που κινητοποιούνται με την ίδια πάντα τακτική του διαίρει και βασίλευε.

Όλοι σε συντονισμένο αγώνα ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης!

Όλοι στον δρόμο της ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης και των αντιλαϊκών πολιτικών της!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου