Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Για την τελευταία ΓΣ & κάλεσμα στην επόμενη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τρίτη 12/11

Λίγα λόγια για την τελευταία ΓΣ και κάλεσμα στην επόμενη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 12/11 στις 11:30, στην αίθουσα του ισογείου


  Στη τελευταία συνέλευση του συλλόγου δοκιμάστηκε ένα νέο πρότυπο για τη διαδικασία, όπου ο σύλλογος καλέστηκε να καταθέσει και να ψηφίσει προτάσεις έναντι πολιτικών πλαισίων. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε λόγω της διάρκειας που αποκτούσε, γιατί ένα μεγάλο μέρος του σώματος είχε εργαστήρια αλλά και γιατί δεν υπήρξε καλός σχεδιασμός όσον αφορά το τρόπο διεξαγωγής της. Όταν μεγάλο μέρος του συλλόγου αποχώρησε και η απαρτία δεν πληρούταν πλέον, μέλη της ΑΡ.ΕΝ. και του Μ.Α.Σ. έκαναν προσωπικές επιθέσεις σε μέλη των Ε.Α.Α.Κ. ρίχνοντας τους την αποκλειστική ευθύνη για τη διάλυση της συνέλευσης χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, απέναντι σε σχήματα που υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τόσο τη διεξαγωγή της συνέλευσης, όσο και την εφαρμογή των αποφασεών της.
  Ως σχήμα θεωρούμε ορθότερη την ψήφιση ολοκληρωμένου πολιτικού σχεδίου μέσω ενός πλαισίου απόφασης, ώστε ο σύλλογος να έχει συνολική τοποθέτηση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, να μην υποβαθμίζεται ο πολιτικός χαρακτήρας της συνέλευσης και οι τρόποι δράσης να είναι απόρροια των στόχων που έχει θέσει ο σύλλογος για τη διεκδίκηση των αναγκών του, αλλά και για την αποφυγή αντιφατικών αποφάσεων που θα οδηγούν σε αδιέξοδο. Ταυτόχρονα, μέσα από μία τέτοια διαδικασία μπορεί ο καθένας να βλέπει τα προχωρήματα που κάνει ο σύλλογος κάθε φορά, αλλά και να μην συζητά αποκομμένα για «συντεχνιακά» μόνο ζητήματα ή για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ΒΕΤ. Ειδικά στη συγκυρία που βρισκόμαστε, χρειάζεται να βλέπουμε την συνολική εικόνα και την ανάγκη συντονισμού με όλα τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια εντός κι εκτός πανεπιστημίου. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την επαναφορά της προηγούμενης διαδικασίας με ορισμό ξεκάθαρου προεδρείου, που θα συντονίζει τη διαδικασία και θα φροντίζει για την τήρηση συγκεκριμένων χρονικών ορίων της κάθε πρωτολογίας, τοποθέτησης και αριθμού ερωτήσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος για τοποθετήσεις από όλους τους φοιτητές του συλλόγου. Αναγνωρίζουμε την πίεση του χρόνου κυρίως λόγω εργαστηρίων, αλλά όποτε ο σύλλογος αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα να συνεδριάσει πρέπει να είναι κατανοητό από φοιτητές και καθηγητές πως δεν θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα καμία άλλη εκπαιδευτική διαδικασία. Ακριβώς επειδή θέλουμε οι αποφάσεις του συλλόγου να ζυμώνονται και να εμπλέκουν όλον τον κόσμο, καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου να συμμετέχουν ενεργά στις συλλογικές διαδικασίες (παρακολούθηση, τοποθέτηση, ψηφοφορία), και αν έχουν κάποια πρόταση και το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πλαίσιο μας, καθώς αυτό είναι πάντα ανοιχτό προς συνδιαμόρφωση. 


  [Παρόλο που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εγγραφές λόγω της δίκαιης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων ενάντια στις απολύσεις τους και τη διάλυση του πανεπιστημίου, οι πρωτοετείς συνάδελφοι μπορούν να έχουν συμμετοχή στις διαδικασίες του συλλόγου και τους καλούμε σ’ αυτές, αναγνωρίζοντάς τους την ωριμότητα και την ηθική που απαιτείται ώστε να μην έρχονται μαζί τους για να ψηφίσουν μέλη εκτός συλλόγου.]

Καλούμε λοιπόν όλο το σύλλογο να παρευρεθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 12/11 και ώρα 11:30 με θέματα:
* Πολιτική και Εκπαιδευτική συγκυρία (2ο "μαύρο" & ΜΑΤ στην ΕΡΤ, απεργία διοικητικών, διάλυση πανεπιστημίων)
* Ζητήματα σχολής (εργαζόμενοι στο τμήμα με ΠΔ 407/80)
40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Γιατί όσο το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει ανεκπλήρωτo,
Τόσο οι αγώνες μας θα συνεχίζονται!

1 σχόλιο:

  1. Λόγω έλλειψης απαρτίας, η Συνέλευση ορίστηκε εξ' αναβολής την Πέμπτη στις 12:00. (διευκρίνιση: είναι η 2η εξ' αναβολής και η τρίτη στη σειρά ΓΣ που καλείται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή