Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 1/4

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του ΒΕΤ την Τρίτη 1/4 και ώρα 11:30 στην αίθουσα του ισογείου, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε γύρω από:
  • τις πολιτικές εξελίξεις, με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να συνεχίζει την επίθεση σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας φέρνοντας καινούρια μέτρα και νέο μνημόνιο, καταστέλλοντας κοινωνικούς αγώνες και καταργώντας εργασιακά δικαιώματα.
  • τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, όπου το Υπουργείο προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο-πλαίσιο με τον Πρότυπο Εσωτερικό Κανονισμό (ΠΕΚ) και τις διαγραφές φοιτητών,  αλλάζοντας μια για πάντα τη φοιτητική καθημερινότητα. Ο ΠΕΚ φέρνει τη διάσπαση των πτυχίων και αντικατάστασή τους με τίτλους σπουδών, την κατάργηση των φοιτητικών παροχών, την εναρμόνιση του πανεπιστημίου με την αγορά και την εντατικοποίηση, τόσο μέσω των διαγραφών, όσο και μέσω της αλλαγής συνολικά του ρυθμού σπουδών.
  • ζητήματα που αφορούν τη σχολή μας, όπως η δυσλειτουργία εργαστηρίων λόγω υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού, το συμπυκνωμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων και το πρόγραμμα εξεταστικής του Ιουνίου.

1 σχόλιο: