Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μήπως να καταθέσουμε και βιογραφικό για να συμμετέχουμε στις εξετάσεις;

 Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και περισσότερους καθηγητές στην σχολή να ζητάνε να δηλώσουμε αν επιθυμούμε να εξεταστούμε στο μάθημά τους, στέλνοντας ηλεκτρονικά τα στοιχεία μας (ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής μαθήματα: Βιολογία Ι, Ενζυμική Βιοτεχνολογία, Εξελικτική Βιολογία, Φυσιολογία Ζώων Ι & ΙΙ). Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με το πρόσχημα της προετοιμασίας του κατάλληλου αριθμού γραπτών, αλλά είναι πραγματικά όμως έτσι;
   Κάθε φορά μπαίνουν όλο και πιο περιορισμένα χρονικά πλαίσια στα οποία θα πρέπει να γίνει η αποστολή των στοιχείων, ενώ μάλιστα είδαμε να κατεβαίνουν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις ακριβώς μετά το πέρας της προθεσμίας. Έτσι ο φοιτητής δεν θα μπορεί να βρει το mail που πρέπει να στείλει τα στοιχεία του και επί της ουσίας γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στους "επιμελείς-φοιτητές-που-έστειλαν-mail-έγκυρα" και στους "απροετοίμαστους-φοιτητές-που-αποφάσισαν-να-δώσουν-τελευταία-στιγμή". Το παραπάνω περιστατικό συνέβη συγκεκριμένα στην Φυσιολογία Ζώων Ι & ΙΙ, όπου βάσει της λίστας συμμετοχών οι φοιτητές καλούνταν μάλιστα να κάτσουν αλφαβητικά κατά την εξέταση, ενώ για όσους δεν προσήλθαν παρόλο που δήλωσαν συμμετοχή, ειπώθηκε ότι θα λειτουργήσει αρνητικά σε επόμενη εξέταση. 
   Κύριοι καθηγητές, αν θέλετε απλά να δείτε έναν ενδεικτικό αριθμό συμμετοχής, τότε βγάλτε μια λίστα έξω από το γραφείο σας. Επιτρέψτε μας όμως να αμφιβάλλουμε για τον πραγματικό σκοπό της παραπάνω διαδικασίας, που δεν είναι άλλος από το "φακέλωμα" των φοιτητών. Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες πρακτικές και να μην συνεναίσουν συνολικά στις λογικές εντατικοποίησης και πειθάρχησης που προωθούνται με κάθε τρόπο.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου