Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ Φ.Σ. Β.Ε.Τ.- Τετάρτη 19/11


Υπό το πρίσμα των τελευταίων γεγονότων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την καταπάτηση του ασύλου και την προσπάθεια εφαρμογής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, που προωθούν την περαιτέρω εντατικοποίηση των σπουδών και την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ο φοιτητικός σύλλογος του ΒΕΤ εξέφρασε μέσω των γενικών του συνελεύσεων την πλήρη εναντίωσή του σε όλα τα παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, μετά και την ανακοίνωση του Λοβέρδου για την εφαρμογή των διαγραφών στα ν+2 έτη, το τμήμα των καθηγητών έρχεται να φέρει ένα ακόμη μέτρο, το οποίο εντατικοποιεί περαιτέρω τις σπουδές μας, τον περιορισμό στις δηλώσεις των μαθημάτων κάθε εξάμηνο και ανάλογα το έτος (ν+2 για το δεύτερο έτος, ν+3 για το τρίτο κλπ). 


Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, από το Σεπτέμβριο, συζήτησης με τους καθηγητές και έκκλησης από το σύλλογο να καλεστεί τμήμα στο οποίο θα καταψηφιστεί κάτι τέτοιο, η απάντησή τους ήταν η αδιαφορία. Έτσι, στη Γενική Συνέλευση του ΦΣ την Τρίτη 18/11, αποφασίστηκε η κατάληψη της σχολής έως και τη Δευτέρα 24/11 (όπου έχει καλεστεί νέα ΓΣ) με βασικό αίτημα να μην εφαρμοστεί κανένας περιορισμός στις δηλώσεις μαθημάτων. 

Επιπλέον, προτείνουμε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στη γραπτή εξέταση του εκάστοτε μαθήματος, ανεξαρτήτως εκκρεμοτήτων του αντίστοιχου εργαστηρίου. Ακόμη αιτούμαστε την έγκαιρη ανακοίνωση του προγράμματος της εξεταστικής και την ύπαρξη υπεύθυνου καθηγητή σε κάθε έτος στον οποίο να μπορούν να απευθυνθούν οι φοιτητές για ενημέρωση.

Τέλος, για την ταχύτερη ενημέρωση των φοιτητών ζητάμε να ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του τμήματος η ημέρα και ώρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης του ΦΣ και οι αποφάσεις της, καθώς και την μη διεξαγωγή μαθημάτων την ώρα της Γενικής Συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου